PADI’s bedrijfsondersteuning en service van wereldklasse leidt tot een recordaantal lidmaatschappen

In 2016 sloten meer duikcentra en -resorts zich aan bij PADI dan ooit tevoren. Lees verder waarom zoveel duikcentra kozen voor PADI…

29Mar17_bebestbepadi_02

Zodra duikcentra overwegen om zich aan te sluiten bij de PADI®-familie, komen ze er achter dat het lidmaatschap diverse voordelen biedt. Voorbeelden zijn de mogelijkheid om meer winst per cursus te behalen, gedegen bedrijfsondersteuning en ongeëvenaarde klantenservice. Tel daar de kracht bij op van het PADI-merk dat in 50 jaar dankzij perfectie in duikinstructie is opgebouwd, plus de toewijding aan de bescherming van de onderwaterwereld. Je begrijpt dan waarom zoveel duikcentra en -resorts zich voor een lange periode bij PADI hebben aangesloten. Sterker nog, in 2016 sloten nog meer dan duikcentra en -resorts zich bij PADI aan dan in welk jaar dan ook. Momenteel zijn het er wereldwijd meer dan 6400.

PADI-duikcentra en -resorts verzorgen didactisch kwalitatieve duikcursussen en duikactiviteiten. Dit doen zij aan de hand van het PADI-systeem van duikinstructie. Klanten die PADI’s Dive Shop Locator bezoeken krijgen geautoriseerde PADI-centra te zien. In de grote brei aan duikcentra die er in bepaalde gebieden te vinden zijn, vallen deze PADI-centra door het kwaliteitskenmerk extra goed op.

Jim Copeland van Copeland’s, Inc., een PADI-duikcentrum in Corpus Christi, Texas, in de Verenigde Staten, stapte van een andere trainingsorganisatie over op PADI. “De hoge trainingsstandaarden van PADI spraken mij aan; sinds ik mijn duikcentrum in 1958 begon heb ik niet zo hard getraind als nu!”, zegt hij over PADI’s overstapproces. “Het was een moeilijke beslissing om over te stappen naar PADI maar ik heb er geen spijt van. Iedereen bij PADI was fantastisch, vooral onze regionale PADI-opleidingsadviseur, Kristina Leadbeater; zij is absoluut van onschatbare waarde.”

PADI’s voorbeeldige klantenservice is een ledenvoordeel dat door velen wordt geroemd. Ian Sutherland van 3 Fathoms Scuba, Ltd., een PADI-duikcentrum in Winnipeg, Manitoba, Canada, prijst net als Copeland het PADI-team. “In die twee jaar tijd sinds mijn overstap heb ik nooit een klacht over PADI’s klantenservice gehad”, geeft hij aan. Nu hij van een andere trainingsorganisatie is overgestapt naar PADI is Sutherland met name te spreken over de mate waarin de organisatie invulling geeft aan zijn behoeften. Maar ook over de intensieve communicatie die de afdeling met hem heeft. “Debbie Parker, mijn coördinator voor brevetteringen, is een voorbeeld voor de manier waarop zij met leden samenwerkt!”, voegt hij toe.

“PADI heeft altijd gestreefd naar een uitmuntende klantenservice”, zegt Drew Richardson, PADI Worldwide President en Chief Executive Officer. “In de periode dat andere bedrijven op klantenservice lijken te bezuinigen, kijken de regionale PADI-hoofdkantoren naar manieren om de leden bedrijfsondersteuning op maat te bieden. De regionale bedrijfsondersteuningteams van PADI bestaan standaard uit een Territory Director, die gericht is op de behoeften van een specifiek geografisch gebied, een regiomanager en een regionale opleidingsadviseur. Als geheel biedt het team de PADI-duikcentra en -resorts in dat gebied op maat gesneden hulpmiddelen om nieuwe duikers te werven en bestaande duikers te behouden.” Binnen elk regionaal PADI-bedrijfsondersteuningteam is ook een Marketing Consultant en een Customer Relations-medewerker werkzaam. Tezamen streven de teams naar bedrijfsklare oplossingen en ondersteuning op beheerdersniveau voor hun PADI-leden.

Elke eigenaar van een duikcentrum denkt ook aan rendement behalen. Om deze reden maakt PADI veel resources vrij om bedrijfstrainingen op te zetten en te verzorgen. Veel van dit soort programma’s zijn gratis voor PADI-leden, waaronder diverse webinars over de duikbedrijfstak die je op de PADI Pros’-pagina zowel live als opgenomen aantreft. Voor meer diepgaande bedrijfstrainingen kunnen leden terecht bij de PADI Business Academy. “Ik heb vier PADI Business Academy-programma’s bijgewoond”, vertelt Matt Bolton, General Manager van het Crystal Dive Resort in Koh Tao, Thailand. “Het PADI-team doet het uitstekend: georganiseerd, informatief en plezierig. En dit alles met veel individuele adviezen voor het specifieke lid.”

Dus, waartoe leiden ongeëvenaarde trainingsrichtlijnen, superieure klantenservice en uitgebreide bedrijfsondersteuning? Volgens Copeland tot meer winst. “Dankzij PADI verdienen we nu meer!”, geeft hij aan.

Wees de beste, wees een PADI-centrum – The Way the World Learns to Dive®

The post PADI’s bedrijfsondersteuning en service van wereldklasse leidt tot een recordaantal lidmaatschappen appeared first on PADIProsEurope.