Mijn PADI. Mijn zee. Mijn hoop.

drew_richardson

Vijf decennia lang veranderde PADI de levens van vele mensen en leidde de organisatie de duikgemeenschap. In het begin wisten alleen duikers wie of wat PADI® was. Vervolgens werd PADI ook bekend onder het grote publiek. Wat er de laatste jaren gebeurde is zelfs nog opvallender.

PADI is synoniem geworden voor scubaduiken. Klanten hebben het niet gewoon over duiken of hun duikbrevet halen. Volgens Rod Punshon van Pro Dive Cairns (het eerste duikcentrum ter wereld dat het aantal van 100.000 uitgegeven brevetten bereikte) geven klanten aan: “Ik wil mijn PADI halen.”

Ongelooflijk. Waar komt deze merknaamsbekendheid vandaan? Natuurlijk, voor een deel doordat de regionale PADI-hoofdkantoren – om nieuwe duikers te werven – aan public relations doen, actief zijn op het internet en adverteren (meer dan één miljard impressies in 2015) waarna zij deze ‘leads’ naar jou en je mede-PADI-leden sturen. Maar in ‘onze’ afgelopen 50 jaar hebben we samen meer dan 24 miljoen PADI-brevetten uitgegeven aan duikers die mond-tot-mondreclame maakten over de ongeëvenaarde kwaliteit van PADI-cursusprogramma’s en de onovertroffen professionaliteit van de PADI Instructors, Assistant Instructors, Divemasters, duikcentra en –resorts die deze cursussen geven. Deels vanwege dit krachtig sneeuwbaleffect laat de PADI-familie jaarlijks een miljoen mensen kennis maken met duiken.

Dit is bijna twee per minuut! Dankzij “Ik wil mijn PADI halen” leef jij een buitengewoon leven waarbij je mensen kennis laat maken met de duiklevensstijl. Het is niet alleen een voorrecht maar ook een verantwoordelijkheid omdat het om zoveel meer gaat dan alleen het bedrijfsaspect van het opleiden van capabele, zelfverzekerde duikers. Zo gaat het ook om miljoenen onderwaterverkenners en -avonturiers passie en liefde bijbrengen voor de onderwaterwereld. En het gaat erom dat je van de wereldzeeën iets persoonlijks maakt – mijn zee. Dat je het voor elkaar krijgt dat elke duiker de zee beschouwt als “mijn zee”. Als in: “stop met het dagelijks dumpen van acht miljoen ton aan plastic in mijn zee!” of “herstel de 500 door mensen veroorzaakte dode zones in mijn zee!”.

De wereldzeeën liggen onder vuur maar duizenden duikers staan inmiddels als fervente voorvechter voor de onderwaterwereld op de bres. Dit is wat wij doen. We helpen en verdedigen onze wereldzeeën omdat we kunnen en omdat we erom geven.

Om te overleven heeft mijn zee – jouw zee – het nodig dat de PADI-leden het behoud en de bescherming van de wereldzeeën prioriteit geven en dat zij duikers de wereld van deze noodzaak bewust maken. Het is van ons allen afhankelijk – jouw inspanningen en die van mij – dat we duikers verenigen om een grote vuist te maken tegen het dumpen van afval in de wereldzeeën, het vernietigen van mangrove, het ‘ontvinnen’ van haaien, de overbevissing en andere bedreigingen. Samen kunnen we onze wereldzeeën beschermen en behouden voor de toekomst, terwijl we deze verkennen en ervan blijven genieten.

Vanwege de naamsbekendheid van PADI en de grootte en het bereik van de organisatie, is er geen ander collectief dan de onze in staat om dit te bereiken (als wij het niet doen, wie dan wel?).

Als wij ons verenigen dan kunnen wij op de bres staan voor de onderwaterwereld en 25 miljoen PADI-duikers voorgaan in de bescherming van de wereldzeeën. Door hen hierbij te betrekken kunnen we veelvouden van 25 miljoen anderen viraal bereiken om zich bij ons aan te sluiten in de bescherming en het behoud van onze onderwaterwereld.

Dit is waar ik mijn hoop aan ontleen. Samen, als PADI-familie, kunnen en zullen we dit voor elkaar krijgen.

Door Drew Richardson, CEO, PADI

The post Mijn PADI. Mijn zee. Mijn hoop. appeared first on PADIProsEurope.