JOIN THE ELITE

A-PADI Elite-Blog_header_1200x600Samenvatting voor PADI-professionals

Ben je een PADI Instructor die actief cursussen geeft en duikers brevetteert, dan kun je jezelf onderscheiden met de PADI Elite Instructor Award. Dit programma erkent PADI Instrucors zoals jij voor het behalen van specifieke mijlpalen, gebaseerd op het aantal brevetten dat jij jaarlijks uitreikt. Het is voor jou een kans om jezelf met jouw status als “Elite Instructor” bij potentiële nieuwe klanten, cursisten, toekomstige werkgevers of van collega-PADI Professionals te onderscheiden!

SAMENVATTING PROGRAMMA

Om erkend te worden als PADI Elite Instructor moet je een geldig lidmaatschap hebben als PADI-professional en minimaal gekwalificeerd zijn als Open Water Scuba Instructor, in de 12 maanden voorafgaand aan de erkenning de eisen van het kwaliteitsmanagement niet hebben geschonden, en binnen een kalenderjaar 50, 100, 150, 200 of 300 in aanmerking komende brevetten hebben uitgegeven. Dit is een jaarlijks programma en de award wordt slechts eenmaal per jaar uitgereikt, te weten in het eerste kwartaal van het volgende jaar.

2016 Elite Instructor Award

Het jaar voor de Instructor Award 2016 loopt van 1 januari 2016 t/m 31 december 2016. Je hebt echter tot 15 januari 2017 de tijd om al je brevetaanvragen te laten verwerken. Je hoeft je niet aan te melden voor de award; je komt automatisch in aanmerking als je gedurende het jaar 2016 brevetten uitgeeft. (Zie het onderdeel “In aanmerking komende brevetten” hieronder).

Erkenningen

Indien je 50, 100, 150, 200 of 300 in aanmerking komende brevetten uitgeeft, dan worden jouw resultaten in het eerste kwartaal van het volgende jaar erkend. Dit gaat als volgt:

  • Je ontvangt een “Elite Instructor”-sticker die je op jouw PADI Instructor-brevetpas kunt plakken.
  • Je ontvangt ook een “Elite Instructor” e-badge die je bij jouw digitale communicatie kunt gebruiken. Als je voor een PADI-duikcentrum of -resort werkt of daarbij bent aangesloten, dan heb je de mogelijkheid om dat bedrijf te autoriseren jouw e-badge te vermelden op de website of in andere digitale communicatie-uitingen. Dit is optioneel en alleen met jouw toestemming.
  • Als je zelf een PADI eCard hebt (of er een aanschaft), dan wordt jouw Elite Instructor e-badge automatisch aan jouw eCard toegevoegd.
  • De gegevens van jouw Elite Instructor Award zullen in de Pro Chek™ worden opgenomen.
  • Alle ontvangers van de Elite Instructor Award krijgen ook een certificaat als erkenning voor de in aanmerking komende brevetteringen:  50, 100, 150, 200 of 300.

In aanmerking komende brevetten

In aanmerking komende brevetten zijn brevetten die door jou zijn uitgegeven en die op jouw conto worden bijgeschreven.

De in aanmerking komende duikbrevetten zijn: Scuba Diver, Open Water Diver, Advanced Open Water Diver, Rescue Diver, Master Scuba Diver en alle duikspecialty’s, inclusief de Distinctive Specialty’s. Een Junior Diver-brevet telt als één brevet, en zo ook de brevetten voor Basic Freediver, Freediver, Advanced Freediver en Master Freediver

Wegingsprofiel programma’s: Voor de cursussen Emergency First Response, ReActivate, Discover Scuba Diving-ervaringen, Bubblemaker, Seal Team, Master Seal Team en Skin Diver geldt dat vijf van deze brevetten als één brevet telt. Bijvoorbeeld: vijf Discover Scuba Diving-ervaringen tellen net zo zwaar mee als één Open Water Diver-brevet.

In aanmerking komende PADI professional-brevetten zijn Divemaster, Assistant Instructor, Open Water Scuba Instructor, Master Scuba Diver Trainer, IDC Staff Instructor, Emergency First Response Instructor en alle Instructor specialty’s en Distinctive Instructor specialty’s. Freediver Instructor, Advanced Freediver Instructor, Master Freediver Instructor en Freediver Instructor Trainer komen ook in aanmerking en hierbij telt elke ook als één brevet.

Doorverwijzingen tellen mee in de ratio twee staat tot één. Als je cursisten naar een andere instructeur of een ander duikcentrum hebt doorverwezen maar van die andere partij de papieren niet terug hebt ontvangen, stuur dan s.v.p. de volledige documentatie naar de afdeling brevetteringen. Zij zullen zich vervolgens alle moeite getroosten om de gegevens voor de doorverwijzingen op jouw conto bij te kunnen schrijven.

Krijg jij in 2016 een Elite Instructor Award?
Ga naar de tab “My Account” (hierboven) om te zien hoeveel brevetten jij dit jaar tot nu toe hebt uitgereikt. Als je denkt dat je dicht tegen het benodigde aantal voor een award aan zit, vier dat dan! Zorg vervolgens dat je die paar duikers meer ook kunt brevetteren. Of ga voor nog een hogere “Elite”-status!  Kom je nog niet in de buurt? Je hebt nog tijd genoeg om je dit jaar in te spannen om in aanmerking te komen voor een Elite Award!

Voor meer informatie

Om te zien hoe je er dit jaar voorstaat, kun je het aantal brevetteringen controleren in de tab “My Account” hierboven. Als je jouw brevetteringen in de tab “My Account” hebt bekeken en je hebt nog vragen over de telling van brevetteringen, neem dan contact op met jouw regionale PADI-kantoor.

Neem voor meer informatie over het Elite Instructor Award-programma contact op met de klantenservice, telefoon +44 (0) 117 300 7234 of e-mail customerservices.emea@padi.com

PADI_logo_elite“gefeliciteerd aan de PADI Pros die de Elite status gedurende 2015 bereikt hebben. Dit is een uitstekende prestatie en een bewijs van het harde werk en toewijding aan PADI. Als een Elite instructeur kun je nu jouw succes promoten door het gebruik van jouw e-badge op social media pagina’s. Dit is ook een uitstekende gelegenheid voor duikwinkels om gebruik te maken van de verhoogde marketing kansen die Elite instructeurs voor hen brengen.”

Mark Spiers
Vice President,
Training, Sales and Field Services
PADI Europe, Middle East and Africa

The post JOIN THE ELITE appeared first on PADIProsEurope.