FD_648x202_hdr

Je hebt waarschijnlijk al over het PADI Freediver™-cursusprogramma vernomen. Er is veel informatie over dit programma beschikbaar (vooral in The Undersea Journal® van het eerste kwartaal van 2016 en natuurlijk op PADI.com). Sommige PADI-professionals zijn er al volledig op ingesprongen, terwijl anderen nog wat koudwatervrees en vragen hebben.

Voor hen in de laatste categorie volgt hier een aantal belangrijke overwegingen om in meer of mindere mate aan (instructie in) freediving te gaan doen.

Allereerst is dat simpelweg omdat het leuk is. Hoogstwaarschijnlijk doe je al wat aan freediven en geniet je van de vrijheid die je hebt als je zonder duikuitrusting duikt. Alhoewel je mogelijk over bovengemiddelde freedive-vaardigheden beschikt, ben je wellicht niet geïnteresseerd in freediven in wedstrijdverband of in het verbreken van records. Prima. Het volgen van de PADI Freediver-cursus is een logische, eerste stap en een fantastische manier om je vaardigheden bij te schaven. Je kunt daarbij eens goed vanuit het gezichtspunt van een duikprofessional kijken naar het programma en de lesmaterialen.

Tijdens de DEMA-beurs op 19 november 2016 kun je dit doen, maar er valt dan nog veel meer te beleven. Er wordt een speciaal evenement van een halve dag georganiseerd waarbij de PADI Basic Freediver-cursus, inclusief theorie en beschutwaterlessen, op voorbeeldniveau wordt gegeven. De cursus is tevens inclusief de PADI Freediver Touch™ en brevettering als PADI Basic Freediver. Je kunt de twee buitenwaterlessen later nog maken om PADI Freediver te worden. Medewerkers van PADI zullen tijdens het evenement aanwezig zijn om alle eventuele vragen te beantwoorden. Geef je vóór 3 november a.s. op zodat je nog tijd hebt om de studiematerialen door te nemen. Je hebt geen speciale freedive-uitrusting nodig – je vinnen, masker en snorkel die je normaal gebruikt zijn voldoende.

Niet in de gelegenheid om naar de DEMA te gaan? Je kunt dan iets vergelijkbaars doen bij een PADI Freediver Center bij jou in de buurt.

Na afloop van de cursus weet je er genoeg van om een beslissing te kunnen nemen of je wel of niet door gaat voor het PADI Advanced Freediver- of Master Freediver-brevet om al later een PADI Freediver Instructor te worden.

Dat brengt ons bij de tweede, belangrijke reden om freediving serieus te nemen: het is een van de snelst groeiende marktsegmenten binnen de duikindustrie. PADI Freediver-cursussen bieden je daarbij nieuwe kansen en mogelijkheden om ook jongere klanten te bereiken en te bedienen. Mocht je hierover twijfels hebben, neem dan de tijd om enkele artikelen over dit onderwerp in de uitgaven van The Undersea Journal van dit jaar door te lezen, waarin PADI-leden die al wel in de freediving-markt zijn gesproken, enkele van hun ervaringen en inzichten delen.

Op dit moment hoeven we je waarschijnlijk nog niet op de talloze andere voordelen van freediving te attenderen, zoals een goede conditie, het gemak van alleen je uitrusting te pakken en te gaan, of het feit dat je super dichtbij de meest timide zeedieren kunt komen. (Maar nu we toch bezig waren konden we net zo goed er toch alvast een aantal noemen!) Het is tijd om je adem in te houden.

 


Related Articles