Hoe van het EFR-logo en de handelsmerken gebruik te maken

logo2Wist je dat je als Emergency First Response Instructor de meest actuele logo’s en afbeeldingen van EFR mag gebruiken en inzetten om je bedrijf op de kaart te zetten?

Het EFR-logo is beschikbaar voor EFR Instructors met geldig lidmaatschap en lesbevoegdheid en voor geregistreerde EFR Centers die EFR-cursusprogramma’s verzorgen.

De handelsnaam ‘EFR’ en het EFR-logo, dat bestaat uit een hart met hartslaglijn in een vast kader, tezamen met de handelsnaam Emergency First Response, mogen worden gebruikt in je promotiematerialen zoals drukwerk van brochures of andere interactieve, digitale media zoals  websites.

Er gelden wel enkele beperkingen waar je van op de hoogte moet zijn:

  • Het EFR-logo mag niet worden gezet op goederen met de bedoeling deze te verkopen (zoals bekers of T-shirts). Als je bijvoorbeeld het logo op de shirts wilt zetten voor je personeel dan heb je daarvoor speciale, schriftelijke toestemming voor nodig.
  • Websites en reclamemateriaal moeten de naam van de EFR Instructor die de cursus(sen) zal geven duidelijk vermelden.
  • Je mag de handelsnaam ‘EFR’ en het EFR-logo niet in website- of e-mailadressen opnemen.
  • De handelsnaam ‘EFR’ en het EFR-logo mogen niet worden gecombineerd met andere handelsmerken, symbolen of talen, of op eniger ander wijze worden bewerkt. Je moet het exacte formaat, lettertype, algemeen uiterlijk, de stijl, achtergrond en verhoudingen hanteren.

Richtlijnen en gebruiksvoorwaarden zijn te vinden op de EFR Instructor-website (PADI-leden moeten deze pagina benaderen via de PADI Pros’-pagina/Essentieel lesmateriaal/EFR Pros’-website) onder Toolkit/General Forms – klik op EFR License Agreement.

Hier vind je de huidige ‘Trademark Usage Guidelines’ (richtlijnen voor het gebruik van het handelsmerk) en specifiek advies over hoe je de meest recente logo’s en afbeeldingen mag gebruiken om je bedrijf succesvol op de kaart te zetten. Door het logo op deze manier te gebruiken en in te zetten zorg je ervoor dat je maximale publiciteit. En zonder af te wijken van de richtlijnen voor het gebruik van het logo en handelsmerk als benoemd in de lidmaatschapsovereenkomst.

The post Hoe van het EFR-logo en de handelsmerken gebruik te maken appeared first on PADIProsEurope.

Leave a Reply