Het nieuwe PADI Advanced Open Water Diver-cursusprogramma

AOW_Name

Het vernieuwde PADI Advanced Open Water Diver-cursusprogramma wordt komende maand september op de markt gebracht. Hoewel er belangrijke wijzigingen zijn blijft de kern van de cursus gelijk. Vergelijk het met een glimmende, nieuwe auto maar dan wel een van hetzelfde model als de gezinsauto waar je ouders vroeger in reden. Drie doelen leidden tot de herziening.

Het eerste doel is dat PADI de content vernieuwde. Duikapparatuur en –technieken zijn sinds de lancering van de laatste versie van de cursus en de content veranderd. De nieuwe content bevat deze wijzigingen. Zo wordt er in het hoofdstuk over navigatie, bijvoorbeeld, gesproken over elektronische kompassen, en in het hoofdstuk over digitale onderwaterbeeldvastlegging wordt geen verwijzing meer gemaakt naar filmrolletjes. Daarnaast geeft de eerste duik van alle gestandaardiseerde PADI Specialty Diver-cursussen, de Project AWARE’s Dive Against Debris, de Shark Conservation Specialty- en de PADI Rebreather Diver-cursus voortaan vrijstelling voor de respectievelijke Adventure-duik. Dit betekent dat er meer duikmogelijkheden zijn, ongeacht het onderwerp waar je in lesgeeft of de locatie.

Ten tweede vernieuwde PADI de lesmaterialen. De lesmiddelen zijn nu net zo state-of-the-art als de apparatuur waarmee cursisten de studiematerialen benaderen. Alhoewel een papieren handboek nog steeds beschikbaar is, komt het vernieuwde lesprogramma met een nieuw, mobielvriendelijk digitaal PADI Advanced Open Water Diver-handboek. Dankzij de nieuwe foto’s en video’s is het werken met deze lesmaterialen echt een feestje.

AOWDebris_Catalina_0416_033De derde reden is dat PADI dankzij diens ervaring bij het opleiden van zelfverzekerde, behoudende duikers, de ontwikkeling van vaardigheden voor het denkvermogen van deze duikers in stroomversnelling zette. Er is een nieuw hoofdstuk in het handboek opgenomen, getiteld ‘Denken als een duiker’, dat zich richt op grondbeginselen als gasmanagement, omgevingsbewustzijn en communicatie met de buddy. Dit stimuleert duikers om net als meer ervaren duikers zowel voorafgaand als tijdens en na afloop van een Adventure-duik, na te denken over wat ze precies doen. Het gevolg is dat zij beter begrijpen hoe zij hun duiken kunnen verbeteren en risico’s kunnen managen.

Heel veel dingen zijn echter niet veranderd. De PADI Advanced Open Water Diver-cursus biedt kersverse en ervaren PADI Open Water Divers van over de hele wereld nog steeds de mogelijkheid om onder professionele begeleiding hun training voort te zetten en vaardigheden op te doen. Het cursusprogramma richt zich nog steeds op speciale duikactiviteiten waar cursisten kennis mee kunnen maken. De Deep en Underwater Navigation Adventure-duiken, plus drie andere Adventure-duiken zijn nog steeds vereist om het Advanced Open Water Diver-brevet te behalen. En voor het Adventure Diver-brevet moet je nog steeds drie Adventure-duiken gemaakt hebben.

De vernieuwde PADI Advanced Open Water Diver-cursus is een verbetering van een fantastisch cursusprogramma dat makkelijk te geven is en dat duikers zelfs nog meer mogelijkheden biedt om dingen te ontdekken en plezier te beleven aan de vele nieuwe ervaringen. Neem The Undersea Journal van het derde kwartaal van 2016 door omdat deze editie diverse, relevante en uitgebreide artikelen over het vernieuwde cursusprogramma bevat. En geef zo snel mogelijk na het uitbrengen van de nieuwe lesmaterialen volgens het nieuwe cursusprogramma les.

The post Het nieuwe PADI Advanced Open Water Diver-cursusprogramma appeared first on PADIProsEurope.