Geocaching als marketing initiatief!

Sven Oyntzen met de cache!Eerder dit jaar heeft Discovery Divers uit Reeuwijk een geocache voor duikers in Nederland onderwater geplaatst. De belangstelling voor de cache blijkt groot. De eerste “ScubaCache” werd binnen een dag voor het eerst gevonden en inmiddels staat de teller – al voor enige officiële aankondiging – op 24 gelogde vinders. Minimaal een Open Water Diver duikbrevet heb je natuurlijk nodig om de cache te vinden. Discovery Divers ziet dit als een nieuw impuls voor de duiksport in Nederland. Zij organiseren deze zomer  (v.a. 6 juli) ook scubacaching- introductiedagen voor duikscholen en duikteams.
Met dergelijke initiatieven zet je het Duikcentrum super goed op de kaart  buiten je eigen omgeving. Je bereikt mensen die door deze cache geïnspireerd kunnen worden om een duikopleiding te gaan volgen.
Met recht een uitstekend idee van Sven Oyntzen en de staf van Discovey Divers!
Klik hier voor meer informatie!

padiproblog twitterPadiproblog facebook

2 thoughts on “Geocaching als marketing initiatief!

 1. Ik heb een vergelijkbaar bericht gelezen in de Duiken van deze maand. Helaas klopt een belangrijke claim in het artikel (zowel hier als in de Duiken) niet.

  De geocache is zeker niet de eerste in Nederland, tenzij er sinds kort besloten is dat Nederland echt alleen maar de randstad betreft.

  In februari van dit jaar is er al een ScubaCache gepubliceerd in Tilburg
  http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC3XXWP

  In mei 2012 is er een ScubaCache gepubliceerd in Tynaarlo
  http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC28QTH

  In mei 2011 is er al een ScubaCache gepubliceerd in Panheel.
  http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC2HV64

  Ik meen me ook te herinneren dat er voor 2011 al een cache in randstad lag die op een meter of 3 diep lag, en waar je dus eventueel nog snorkelend bij zou kunnen komen. Deze lijkt tegenwoordig echter niet meer te bestaan.

  Het blijft een interessant initiatief en wat mij betreft mogen er nog best meer bij komen (in mei van dit jaar zijn er nog een geplaatst: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC4D9ZH in Busloo), maar om nu te claimen dat je de eerste bent zonder eerst even wat rond te kijken gaat mij wat te ver.

Leave a Reply