Geef je wervingsactie een duwtje in de rug

Geschreven door Megan Denny

Volgens onderzoek dat Forbes in 2017 uitvoerde, zijn consumenten van plan om meer vakantiegeld in 2017 uit te geven dan in 2016. Als je nog geen marketingplan hebt opgesteld om aan te haken bij deze marktontwikkeling door klanten hun vakantiegeld bij jou uit te geven, volgen hier enkele bewezen technieken om klanten te stimuleren duiken cadeau te doen.

.
GiftOfDiving

Inspireer klanten

Maak gebruik van je e-mailnieuwsbrief en social media om je topcadeautips voor duikers (zowel mannen als vrouwen) te promoten, en vergeet de duikcadeautips voor kinderen niet. Als klanten een groot deel van hun vakantiebudget bij jouw duikcentrum kunnen uitgeven is iedereen blij.

 

Maak pakketten van artikelen om vergelijking puur op prijs tegen te gaan

Het aantal mensen dat online cadeaus voor tijdens de vakantie koopt neemt elk jaar toe maar slechts een klein percentage klanten koopt al hun cadeaus online. Strategische prijsstelling en promotionele aanbiedingen kunnen voorkomen dat klanten gaan showroomen (producten in een winkel bekijken en uitproberen, om ze vervolgens via internet aan te schaffen) waardoor een groter deel van het totaal van bestedingen overblijft voor jou.

Door producten te bundelen maak je het mensen lastig om op prijs te vergelijken (en dus te showroomen). Als je bijvoorbeeld een set van masker, vinnen en snorkel bundelt met een snorkeltas en een gratis ontwasemmiddel, en dit pakket aanbiedt voor 20 procent onder de adviesverkoopprijs, dan wordt het voor de klant heel lastig om de producten op prijs te vergelijken met die van een online winkel.  Een andere manier om showroomen te voorkomen is door uitrusting met een cursus te combineren, zoals een camera bij de cursus digitale onderwaterfotografie.

DSAT Dive Day 2008

Laat je kennis over de plaatselijke omgeving extra naar voren komen Als de duikprofessionals in jouw duikcentrum een bepaald merk trimvest, natpak, droogpak of andere uitrusting dragen, zorg er dan wel voor dat je winkelpubliek weet waarom. Zo heeft een lichtgewicht trimvest, bijvoorbeeld, mogelijk niet voldoende drijfvermogen voor iemand die in koud water in een droogpak of dik natpak duikt. Of sommige duikcomputers hebben wellicht een te klein display dat je onderwater haast niet kunt aflezen.

De gemiddelde duiker die je winkel binnenloopt denkt mogelijk niet na over dit soort dingen. Plaats reviews van duikuitrustingsstukken of kleine borden waarop de features en voordelen van jouw favoriete artikelen worden opgesomd – deze kunnen dienst doen als een soort van “stille verkoper”. Zorg er wel voor dat je medewerkers getraind zijn om op een goede manier uit te leggen wat de consequenties zijn als de klant voor het goedkoopste gaat en er later achter komt dat het product toch niet aan zijn behoeften voldoet.

Zorg dat de klant bij elke aankoop  een prettig, goed gevoel overhoudt

Een manier om duikers te stimuleren hun vakantiegeld bij jou uit te geven is om met een liefdadigheidsinstelling bij jou in de buurt samen te werken. Laat zien dat je een deel van de verkoop doneert aan een goed doel, organiseer een eigen voedselbankactiviteit of promoot het vrijwilligerswerk wat jij en je medewerkers gedurende het gehele jaar voor de lokale gemeenschap doen. Zorg ervoor dat de liefdadigheidsinstelling waar je mee samenwerkt ook jou promoot in hun nieuwsbrieven en social media.

Een andere optie is om de persoon die het cadeau geeft zelf ook wat te geven. Als de persoon die winkelt bijvoorbeeld meer dan 250 euro in één transactie uitgeeft, geef hem dan een 25 euro tegoedbon die hij in 2018 kan verzilveren.

Bied een flexibel retourbeleid In 2016 zag 22 procent van de kopers af van hun vakantie-uitgave vanwege een ongunstig retourbeleid (bron: NRF). Plaats kleine borden bij de kassa, op een spiegel, of op de deur van een pashokje, waarop je jouw retourbeleid uitlegt.GearPackage_PADIDiveShop_0513_0067

Nodig klanten uit om een online verlanglijstje op te stellen Een online verlanglijstje stelt klanten in de gelegenheid om producten die zij graag als cadeau zouden willen krijgen in te typen of te kopiëren en plakken. De mensen die het cadeau geven kunnen het verlanglijstje van hun vriend(in) of familielid raadplegen door het e-mailadres van die persoon in te voeren.

Er zijn diverse websites waar klanten hun verlanglijstje kunnen opstellen en met anderen kunnen delen. Een van de opties is Giftster, een website waar je kosteloos een verlanglijstje kunt aanmaken inclusief speciale functionaliteit voor groepen mensen zoals gezinnen. Deze site zou ook kunnen werken voor duikwinkels. Nadat je een groep hebt aangemaakt kan je de e-mailadressen van klanten invoeren om hen uit te nodigen een verlanglijstje te maken. Als je website ondersteund wordt door Shopify, dan zijn er speciale plug-ins voor verlanglijstjes beschikbaar.

Vakantie-uitgaven zorgen voor een hoge opbrengst

Bij veel winkeliers is 20 procent van hun jaarlijkse inkomsten afkomstig van vakantie-uitgaven. Het kan dan ook bijzonder lucratief zijn om cadeautips te promoten en aantrekkelijke pakketten samen te stellen. Hoe eerder je hiermee begint, hoe groter de opbrengst.

The post Geef je wervingsactie een duwtje in de rug appeared first on PADI Pros Europe.