Duikpunt Oostende doet ludieke actie voor de haaien!

Duikpunt - nieuwjaarsduik 2014Net als in Scheveningen is er ook in Oostende zo een traditionele nieuwjaarsduik. DC Duikpunt uit Oostende heeft daaraan mee gedaan, maar dan wel met een “protect the shark” actie! Met een hele groep duikers zijn zij het water in gegaan, terwijl iedereen een grote plastic haai bij zich had. Daarnaast is dit persbericht in verkorte vorm in de lokale media verschenen:

>Haaien in Gevaar : Door duikpunt-duikschool Oostende. Waarom zouden we ons eigenlijk druk maken om de haaienpopulaties als duiker ?

Een gezonde oceaan met veel vis en ander leven is afhankelijk van roofdieren zoals de haai. Zij houden het ecosysteem in balans. 
Ze mogen dan de heersers van de oceaan genoemd worden, haaien zijn zeer kwetsbaar. Ze groeien langzaam, produceren maar weinig nageslacht en zijn daardoor buitengewoon gevoelig voor overexploitatie door overbevissing, bijvangsten en ontvinning. Als duiker kom je haaien dood op de bodem tegen juist zonder vinnen, die los verkocht worden. Daar word je stil en niet goed van. 1/3 van de populatie is momenteel reeds met uitsterven bedreigd. Wij als duikers, willen de haaien gerust laten en ze overall in de wereld onder water nog kunnen gaan bewonderen. Vandaar vandaag deze actie om deze problematiek in de belangstelling te brengen.<

Dat is dus met recht twee dikke duimen omhoog voor het gehele team van Duikpunt uit Oostende! Zo hebben zij toch een beetje aan het goede doel proberen te werken en dat is nu precies waarom het gaat!

Leave a Reply