Discover Scuba Diving – Ontgaat je de truc?

Heb je voldoende Open Water Divers? Onze meest succesvolle centra op het gebied van acquisitie van duikers zijn de centra die een proactief Discover Scuba Diving-programma (DSD) hebben dat gericht is op het aantrekken van beginnende duikers. Dacht je dat het te moeilijk is om dit te doen of om dit op de markt te brengen? Met twee eenvoudige mogelijkheden is dat makkelijker dan je had gedacht. Tijd om van start te gaan!

Discover Scuba Diving op de makkelijke manier

Sla er zo nodig voor verdere bijzonderheden de DSD-instructeurshandleiding in de PADI Instructor Manual nog eens op na.

DSD in een zwembad of in beschut water.

Ben je Divemaster of Assistant Instructor of hoger? Zo ja, dan kun je het volgende doen.

 • Deelnemers aan de DSD vullen de PADI Discover Scuba Diving Brochure in en ondertekenen die.
 • Help nieuwe duikers hun duikuitrusting aan te trekken en af te stellen. Laat ze zien hoe je het trimvest aan de oppervlakte opblaast en weer leegmaakt.
 • Houd rechtstreeks toezicht op nieuwe duikers als ze onderwater aan het ademhalen zijn en in ondiep water rondzwemmen. Wanneer ze zich watervrij voelen, neem ze dan mee naar iets dieper water, indien geschikt en van toepassing.
 • Houd de briefing na de duik
 • Promoot Jouw PADI Scuba Diver of PADI Open Water Diver-programma
 • Registreer je DSD-deelnemers online

DSD buitenwaterduik

Doe dit als jouw DSD’s meer willen doen!

 • Deelnemers vullen de DSD-brochure in en ondertekenen deze.

Voor de duik geeft een PADI-instructeur uitleg over de uitrusting die ze gaan gebruiken, legt uit wat de risico’s bij het duiken, de regels bij ademhalen en klaren, over het onderwaterleven, en de grenzen aan het programma zijn.

Breng de volgende vaardigheden in ondiep water met een PADI-instructeur in de praktijk:

 • Onderwater ademhalen
 • Automaat klaren en terugvinden
 • Masker klaren
 • Methoden om te klaren
 • Handsignalen/onderwatercommunicatie
 • Neem ten slotte de deelnemers mee voor een tour op de duikstek

IMG_6175

Intro en tegoed voor PADI Scuba Diver- en PADI Open Water Diver-cursussen

Als je DSD-deelnemers de buitenwaterduik hebben gedaan, dan kan die meetellen voor de cursus Scuba Diver of Open Water Diver – een goede prikkel voor je duikers om verder te gaan!

Sla voor verdere bijzonderheden de DSD-instructeurshandleiding in de PADI Instructor Manual er nog eens op na.

Feiten over DSD – waarom je dit programma zou moeten gebruiken

Aangezien de conversie van het DSD-programma naar PADI Scuba Diver of PADI Open Water Diver kan verschillen per regio, gebied of per resort-gebied, is het aangetoond (en dit is nog steeds het geval) dat het op de juiste manier houden van PADI DSD-programma’s nieuwe klanten kan genereren.

Met de introductie in 2002 van de nieuwe DSD-ervaring is die conversie op de grootste Europese markten toegenomen tot 8,5% aan nieuwe duikers.

New PADI DSD bookletNieuwe PADI DSD-brochureIn de resort-gebieden ligt de procentuele toename lager, tussen de 2,9 en 5%. Het verschil is te verklaren uit het feit dat het aantal deelnemers daar vele malen hoger is dan op het vasteland van Europa.

Wat in overweging moet worden genomen:

Een DSD-ervaring is het meest succesvolle programma om nieuwe klanten te kunnen genereren, vooral als de centra pas gebrevetteerde duikers gebruiken om hun ervaringen aan het eind van de DSD te delen. Het is binnen de PADI-normen mogelijk dat een PADI Open Water-duiker of een Advanced Open Water-duiker helpt bij de logistiek van de organisatie van apparatuur en andere materialen die tijdens het programma worden gebruikt, en bij motivatie en registratie aan het eind van de DSD-ervaring. (Ze kunnen geen toezicht houden of als gebrevetteerd assistent of op een andere wijze bij de ervaring of onderdelen daarvan worden ingezet). Het percentage inschrijvingen ligt vaak tegen de 80% als de nadruk op het juiste moment wordt gelegd (aan het eind van het programma).

Een nadere analyse in 2006 van Duitse duikcentra bevestigt dat de DSD cruciaal is voor een gezonde bedrijfsvoering. Centra die de DSD-ervaring hadden gehouden en actief tijdens de ervaring de Open Water Diver-cursus hadden gepromoot, lieten een significante stijging zien.

In een resort-gebied wordt het programma soms alleen gehouden als een snel “voordeeltje” en wordt er aan het eind van de ervaring geen vervolg gegeven. In resorts waar de inspanningen hiervoor niet alleen tijdens de ervaring maar ook aan het eind van het programma worden gedaan, liggen de aanmeldingen voor de PADI Scuba Diver-cursus of PADI Open Water Diver-cursus tegen de 70%.

Maak plezier, en door het programma juist in te zetten zul je nieuwe duikers aantrekken!

The post Discover Scuba Diving – Ontgaat je de truc? appeared first on PADIProsEurope.

Leave a Reply