WAAROM STEEDS MEER PRO’S & CENTERS KIEZEN VOOR DIGITALE PRODUCTEN.

 

padi digitale productenDigitale producten voor duikopleidingen. Een aantal jaar geleden klonk het nog bijna als science fiction. Een wereld waarin cursisten hun duikcursussen volgden via tablets, smartphones en laptops. Okay, er was dan wel zoiets als e-learning maar dat was niet voor de grote massa. Voor diegenen aan wie de introductie van de digitale producten voorbij is gegaan; de hoogste tijd om goed op te letten. Voor hen die wel van de PADI digitale producten gehoord hebben, geldt hetzelfde. Voor diegenen die er al mee werken: gefeliciteerd!

100% Digital Dive Centers

Steeds meer PADI Dive Centers en PADI PRO’s schakelen volledig over op het gebruik van uitsluitend digitale producten voor hun opleidingen. Alleen in de maand mei hebben in Nederland al drie grote dive centers de keuze gemaakt over te gaan naar ‘100 % digitaal’. En in de maanden juni en juli gaan daar meerdere bijkomen. Dat betekent dat zij gebruik gaan maken van alle digitale producten die PADI op dit moment in de Touch of Lite versie aanbiedt. Dat zijn Open Water, Advanced Open Water, Rescue Diver, Equipment Specialist, ReActivate en Freediver. Ook al zullen voorlopig de papieren versies blijven bestaan; in de komende jaren zullen alle PADI producten worden uitgebracht in de digitale versie. En daar zijn heel veel goede redenen voor. De voordelen voor dive centers en hun cursisten zijn zowel commercieel als logistiek gezien, zeer interessant.

Voordelen

Zo is het bestellen van de digitale producten uiterst eenvoudig. Je bestelt de gewenste cursuspakketten per telefoon, mail of online. En binnen 24 uur staan de credits om de digitale producten te downloaden op je account. Zonder transportkosten, bezorgkosten, invoerrechten; gewoon direct tot je beschikking om te ‘verzenden’ aan je cursisten. waar je dan ook bent. Ook opslagruimte behoort tot de verleden tijd. Net als de pakketten in de diverse talen ‘op voorraad, want je weet maar nooit’; immers de cursist kiest de taal op het moment dat hij het product download. Ook qua logistiek en planning worden de mogelijkheden veel groter. De cursist heeft namelijk al alle theorie (inclusies quizzes & examens) afgerond op het moment dat hij/zij zich bij het center meldt. Tijd als winst.

Vooroordelen

Zoals dat gaat bij alle veranderingen, zijn er vooroordelen of redenen om (nog) niet over te stappen. Een veel gehoord argument is de Prijs: het klopt inderdaad dat de digitale producten iets duurder zijn dan de crewpaks. Maar iedereen die de Open Water Touch gezien heeft, begrijpt dat een hogere prijs gerechtvaardigd is. In het product zitten theorie, video, kennistoetsen, quizzes & examens en de ErdpML geïntegreerd. En het product is altijd up-to-date door de updates die gedaan worden. (Hoeveel cursisten hebben jullie al gehad die geen DVD speler meer thuis of in hun computer hebben en deze op het center moesten kijken; terug in de tijd dus!). En voor centers die over willen stappen en daarin (en hun toekomst) willen investeren, kunnen we wel degelijk kijken naar de prijsstelling. Assortiment: het aantal beschikbare digitale producten is een ander gehoord argument. Het klopt; nog niet alle producten zijn digitaal verkrijgbaar maar dat betekent niet dat je niet 100% digitaal kunt gaan. In de komende jaren zullen er continu bestaande en nieuwe producten digitaal uitkomen. Het gaat er om dat je deze overgang zo effectief en efficiënt mogelijk maakt door de beschikbare producten te gaan gebruiken. Het is een enorme pre om dit aan je cursisten aan te kunnen bieden. Maar ook voor je center om voorop te kunnen lopen en vooruit te kunnen blijven kijken en gaan. Het is de toekomst die al begonnen is. Contactmomenten: Sommige centers en leden vrezen dat ze minder contact met hun cursisten zullen hebben, omdat zij de theorie al thuis afronden. Maar dat hoeft helemaal niet. Er is sowieso de Quick Review die verplicht moet worden afgenomen. Maar het staat je vrij om avonden te organiseren waarin je onderwerpen (extra) doorneemt, duikuitrusting uitlegt, aanmeet (verkoopt?). Je kunt het helemaal zelf inrichten. Maar; je biedt de consument een groot extra argument om voor jou te kiezen: tijdsbesparing. Een belangrijke factor in de drukke levens van de consument.

Presentatie

Heb je interesse om te bespreken wat de PADI digitale producten voor jouw center, kunnen betekenen? Stuur me dan een mail: jan.vanvoorst@padi.com of bel me op        06-50 580 585. We kunnen dan een afspraak maken voor een presentatie bij jouw dive center aan jou en je staf. Hierin leggen we het bovenstaande uitgebreid uit en spitsen het toe op de specifieke situatie en wensen binnen jouw dive center. Voor alle PADI Pro’s komt er binnenkort ook een webinar waarin ik het bovenstaande in het algemeen nader toelicht. Houd deze blog en Facebook in de gaten!

Met digitale groet,

Jan van Voorst

Regional Manager EMEA

PADI DIGITAL