De vernieuwde PADI Advanced Open Water Diver-cursus geven

Catalina_0416_316

De vernieuwde, aangepaste PADI Advanced Open Water Diver-cursus zal je op vele terreinen bijzonder bevallen: Voor de hand liggende en noodzakelijke updates van de lesstof, het nieuwe hoofdstuk ‘Denken als een duiker’ en de vette nieuwe PADI Advanced Open Water Diver-lesmaterialen. Daarnaast is de nieuwe cursus aan de ene kant super nieuw en cool, maar aan de andere kant is deze in essentie juist heel erg vertrouwd gebleven waardoor de cursus direct gegeven kan worden. Het meest fantastische kenmerk is misschien wel de versimpelde koppeling tussen de Adventure-duiken en PADI Specialty-cursussen.

Het is nu het ideale moment om de Specialty-cursussen die jij en je medewerkers geven eens onder de loep te nemen en te bekijken of je het cursusaanbod niet fors moet uitbreiden. Beoordeel de Specialty-duikmogelijkheden in jouw omgeving. Bekijk met name de mogelijkheden van die cursussen waar je zelf het meest enthousiast over bent maar ook van de Specialty-cursussen die je eerder niet kon koppelen aan de oude Advanced Open Water Diver-cursus. Dit is de ideale kans om je eigen, speciale cursus te ontwikkelen die perfect aansluit bij jouw omgeving, wat duikers bijzonder interesseert en wat jij te bieden hebt.

Vanaf nu mag de eerste duik van elke gestandaardiseerde PADI of AWARE Specialty Diver-cursus ook als Adventure-duik gegeven worden. Je kunt deze “nieuwe” Adventure-duiken – bijvoorbeeld een ijsduik of een ‘Dive Against Debris™’ Adventure-duik – geven als je een gebrevetteerd instructeur voor die Specialty bent en als je cursist voldoet aan de deelnamevereisten van die Specialty. (Overigens telt ook de eerste, intensieve beschutwaterduik van de PADI Rebreather Diver-cursus als een Adventure-duik, ook als deze cursus geen PADI Specialty Diver-cursus.) In The Undersea Journal van het derde kwartaal van 2016 is een compleet overzicht opgenomen van de vernieuwde Adventure-duiken en gestandaardiseerde PADI Specialty Diver-cursussen.

AOWDebris_Catalina_0416_033Enkele verouderde Adventure-duiken bestaan inmiddels niet meer, maar er zijn er nu meer dan ooit die je kunt aanbieden. Een prachtig voorbeeld is de Digital Underwater Imaging Adventure-duik die zowel de Underwater Photography als de Underwater Videography Adventure-duik vervangt. Deze nieuwe duik focust op moderne camera’s die zowel foto’s als video’s kunnen schieten. Cursisten doen basisvaardigheden en –kennis op van beide gebieden – je cursisten en jij zelf kunnen overigens wel fotografie of juist video extra focus geven. De duik levert nog steeds vrijstelling op voor de eerste duik van de PADI Digital Underwater Photographer-cursus, ook al wijkt hij iets af van die van de Specialty-cursus (dit zal in de nabije toekomst worden herzien).

De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos: Afhankelijk van je locatie en afzetgebied kun je duikers aan de hand van bestaande Specialty-cursusmaterialen van start laten gaan met sidemount-, ijs- of grotduiken. Of duiken met een volgelaatsmasker, een ‘delayed surface marker buoy’ (DSMB), een onderwaterscooter (DPV) of verrijkte lucht, en feitelijk elke andere gestandaardiseerde Specialty-cursus.

Spring op de nieuwe Adventure-duiken in door hiervoor de benodigde PADI Specialty Instructor-brevetten te hebben en grijp dit unieke moment aan om van je nieuwe Advanced Open Water Diver-cursus echt iets speciaals te maken.

The post De vernieuwde PADI Advanced Open Water Diver-cursus geven appeared first on PADIProsEurope.