De kwalificatie als PADI Master Scuba Diver, de “zwarte band” van het sportduiken

0514 Master Scuba Diver Email Header

Master Scuba Divers, en duikers die op weg zijn deze kwalificatie te behalen, hebben daadwerkelijk belang voor jouw bedrijf. Dit zijn namelijk loyale, betrokken en regelmatig terugkerende klanten.

Vanuit het perspectief van een duiker is het een waardevolle ambitie, en een doel dat ze zich al aan het begin van hun duikersbestaan kunnen stellen. Het belangrijkste is dat duikers gemotiveerd zijn om hun opleiding, hun ontdekkingsreis en begrip van de onderwaterwereld voort te zetten, wat resulteert in een win-winsituatie.

Wanneer zou ik Master Scuba Diver moeten introduceren?

Introduceer deze kwalificatie al aan het begin van de cursus van elke duiker, en blijf ze elke keer als ze met jou gaan duiken of een andere cursus volgen stimuleren. Als duikers nog niet aan de ervaringsvereisten voldoen, zie dat dan niet als een hindernis maar als een kans om ze een PADI-specialtycursus aan te bieden waardoor ze meer ervaring op kunnen doen.

Een zeer krachtige manier om PADI-specialtybrevetten bij je cursisten te introduceren is door Open Water Diver te verbinden met specialty-cursussen. Veel specialty’s kunnen voor een deel gelijktijdig met de Open Water Diver-cursus worden gegeven. Je cursisten ronden dan per saldo gewoon een bepaalde specialty-cursus af (bijvoorbeeld bootduiken) tijdens een vijfde oefenduik na hun laatste buitenwaterduik. Zodra je cursisten al zo vroeg in hun duikersloopbaan hun eerste specialty-brevet hebben ontvangen, wordt het een natuurlijk proces om er nog meer te behalen. Dit helpt overigens ook om ze richting het Advanced Open Water Diver-brevet te bewegen.

Naast het verbinden van de specialty-cursussen aan je Open Water Diver-cursussen, kun je jouw Open Water-duikers ook aan de Rescue Diver-cursus verbinden door de vaardigheden van Rescue Diver bij je Open Water-duikers te introduceren. PADI Open Water-duikers mogen deelnemen aan het theoriedeel en aan de reddingsoefeningen in beschut water. Vergeet niet dat Open Water-duikers eerst een kwalificatie als Adventure Diver moeten hebben, waaronder onderwaternavigatie, voordat ze deel mogen nemen aan de onderdelen van de Rescue Diver-cursus in het buitenwater.

Tips om het Master Scuba Diver-programma op de markt te brengen?

De PADI-specialty’s zelf beslaan een zeer breed spectrum van het duiken. Bied daarom de specialty’s aan waar jij zelf iets mee hebt en die je bij jou in de buurt in de praktijk kunt brengen (of op een locatie waar je een duikreis naartoe hebt gepland). Je zou bijvoorbeeld een koudwaterprogramma voor Master Scuba Diver kunnen aanbieden, en daarin de specialty-cursussen droogpakduiken, verrijkte luchtduiken, wrakduiken, diepduiken en uitrustingspecialist kunnen opnemen. De sleutel tot succes is het hebben van meerdere opties die voor een breed publiek interessant kunnen zijn, en ervoor te zorgen dat jouw reclameuitingen het onderwerp in de kijker zetten.

Erkenning is van groot belang

De kwalificatie als PADI Master Scuba Diver is in het PADI-systeem het hoogste niveau voor niet-professionals. Zorg ervoor dat degenen die dit niveau hebben behaald daarvoor in je duikcentrum, online, in je nieuwsbrieven en op je social media erkenning krijgen.

En de normen?

PADI Master Scuba Divers zijn Advanced Open Water- en Rescue Divers met vijf PADI-specialty’s en ten minste vijftig gelogde duiken. De kwalificatie is ook voor junior duikers beschikbaar. Zodra je cursisten aan deze vereisten voldoen, kun je ze kwalificeren met gebruik van het speciale aanmeldingsformulier voor Master Scuba Diver. Dit aanmeldingsformulier kun je downloaden vanaf de PADI Pros’-pagina. Let op dat je zelf alleen maar PADI Open Water Scuba Instructor of hoger hoeft te zijn om de aanmeldingen voor Master Scuba Divers te mogen doen.

Speciale aanbiedingen met beperkte geldigheidsduur

Om jou te helpen Master Scuba Diver te promoten hebben we twee fantastische aanbiedingen:

VOOR DUIKERS: Gratis eCard voor aanmeldingen van Master Scuba Divers, tot eind 2015!

Laat je duikers jouw eigen eCards zien, zodat ze weten hoe die eruit zien.

VOOR PADI-LEDEN: Vijf specialty-duiker manuals voor de prijs van vier, tot eind september 2015!

Dus waar wacht je nog op? Jouw duikers zijn al op weg om PADI Master Scuba Divers te worden. Je hoeft ze dat alleen nog maar te laten weten!

The post De kwalificatie als PADI Master Scuba Diver, de “zwarte band” van het sportduiken appeared first on PADIProsEurope.

Leave a Reply